Ruotsinlukijoita Pjelaxissa Närpiössä 8-10.4.19

 

Koulustamme osa ruotsinlukijoista lähti maanantai aamuna Pjelaxiin Närpiöön. Rahoitus on saatu pääosin Svenska Kulturfondenilta. Bussi starttasi koulun pihalta klo 9, matka kesti n. 5 tuntia matkalla pysähdyimme pariin kertaan. Perillä Närpiössä olimme 14.30.

Pjelaxin koulussa meillä oli mm. eri tutstumisleikkejä ja ryhmätehtäviä. Illemmalla lähdimme isäntäperheisiin, joissa söimme päivällistä ja tutustuimme heihin. Yövyimme myös isäntäperheissä.

Tiistai aamuna savuimme koululle 8.30 ja lähdimme Vaasaan teatteriiin katsomaan ”LasseMajas detektivbyrå”. Esitys oli hupaisa ja mielenkiintoinen, vaikka esitys oli ruotsiksi sitä oli helppo ymmärtää. Esityksen jälkeen palasimme koululle tekemään ryhmätyöharjoituksia ja leikkejä ulkona. Myöhemmin iltapäivällä menimme kaikki pizzalle. Sieltä suoraan siirryimme takaIsin isäntäperheisiin.

Keskiviikkona oli jo aika lähteä kotiin. Ennen kotiin lähtöä osallistuimme vielä matematiikan tunneille. Tämän jälkeen 9:45 oli aika sanoa heipat ja lähdimme kotia kohti.

Iltaisin isäntäperheet saivat halutessaan järjestää ohjelmaa, kuten kasvihuoneissa käymistä ja keilaamista.

Ensi syksynä saamme toivon mukaan tännekin vieraita. Vi ses snart! 🙂

Kirjoittaneet: Laura, Tuuli ja Iitu 6A